Toon Hollanders – Houdt van een uitdaging

By 22 januari 2018 februari 26th, 2019 Collega's aan het woord, Nobleanen

Hoi Toon! Bedankt dat je even de tijd hebt voor een interview. Laten we gelijk gaan beginnen. Vertel eens wat over jezelf, wie ben je, wat doe je, hoe lang werk je al bij Nobleo Bouw & Infra en met welk project ben je nu bezig?

‘’Ik ben Toon Hollanders, 43 jaar en werk sinds 1 juni 2012 bij Nobleo Bouw & Infra. Ik heb gestudeerd aan de TU Delft, waar ik de opleiding civiele techniek heb gedaan. In mijn loopbaan heb ik eerst 12 jaar bij Arcadis gewerkt, waar ik diverse functies heb gehad; van constructeur tot projectmanager. Daarna heb ik de overstap gemaakt naar Nobleo, waar ik als ontwerpcoördinator fungeer in grote infrastructurele projecten. In mijn rol leid ik het integrale ontwerpproces.”

‘’Zelf woon ik in Harderwijk in een leuk, door mezelf gerenoveerd jaren-30 huis vlakbij het centrum. Heerlijk. Ik hou van het stadse en de reuring die het met zich meebrengt. Ben inmiddels alweer 22 jaar getrouwd en we hebben samen vier kinderen. Dochter Lotteke van 23 en drie zonen; Kay van 19, Tijn van 17 en Ben van 15. In mijn vrije tijd doe ik heel veel. Mijn hele leven ben ik al zeiler, van sportief zeilen op een open boot tot ontspannen zeilvakanties. Verder hou ik heel erg van het buitenleven. Lange wandelingen maken, primitief kamperen. Stedentrips maken, lekker de natuur in en cultuur opsnuiven in musea of historische steden. Bovendien ben ik ook nog eens actief als muzikant in een band als drummer en ben ook nog betrokken in een theatergroep, waarbij we meerdere keren per jaar voorstellingen geven.’’    

Passie is een belangrijke kernwaarde voor Nobleo, waar ligt jouw passie in je werk en waar ligt jouw passie in je privé sferen?

‘’Ik hou ervan om mezelf uit te dagen. Niet bang zijn, gewoon gaan. Dat uit zich bijvoorbeeld in de band waarin ik speel en de theatergroep. Er zijn wel eens momenten dat je moet improviseren en dat het spannend is om het podium op te gaan, maar dan doe ik het gewoon en laat ik het op me af komen. Ik vind de onvoorspelbaarheid erg leuk, om hier vervolgens creatief mee om te gaan en de situatie op te lossen. Ik ben dan ook het tegenovergestelde van een controlfreak, go with the flow, leef in het moment!’’

‘’Dit reflecteert zich ook in de passie die ik heb ik mijn werk. Ik overzie situaties, stel een plan op en zorg ervoor dat het gebeurd. Ik maak me ook niet druk als iets omgegooid moet worden. Ik zoek naar kansen en mogelijkheden, bekijk hoe ik erop kan anticiperen en ga er dan vol voor! Mijn kracht ligt in het vooruit denken, ervoor zorgen dat het werk af komt.’’

Wat vind jij vooruitstrevend aan Nobleo Bouw & Infra en hoe draag jij daar aan bij?

‘’Ik vind het vooruitstrevend hoe het de organisatie gelukt is aan te sluiten bij de wensen en behoeften van de markt en de manier waarop het team hier invulling aan geeft. Daarnaast vind ik het vooruitstrevend hoeveel vrijheid we krijgen om ons eigen werk invulling te geven en onze eigen successen te bereiken, dat zie je niet veel. En wat ik ook heel bijzonder vind is de manier hoe we hier met elkaar omgaan, de passie die iedereen heeft, de onderlinge band, de wil om elkaar verder te helpen en samen te werken om tot iets moois te komen.’’

‘’Ik ben zelf heel actief in het bij elkaar brengen van mensen, het signaleren en zoeken naar mogelijkheden en kansen, deze te benutten en te verzilveren. Dit uit zich bijvoorbeeld door een Nobleaan aan te laten sluiten op een project waarop ik werkzaam ben. Bovendien uit mijn aandeel in de vooruitstrevendheid van Nobleo zich dat ik zelf bezig ben met innovatieve projecten. Ik houd me bijvoorbeeld bezig met Virtual Reality binnen de bouw, hoe kunnen we dit inzetten, benutten en uitbouwen. Mijn kracht zit in het buiten de gebaande paden durven denken en handelen, waarbij ik mijn creativiteit inzet om tot innovatieve ideeën te komen. Dit sluit ook weer aan bij mijn passie en dat zorgt er ook voor dat ik echt op mijn plek zit bij Nobleo en plezier heb in mijn werk. Dat is voor mij het belangrijkste, dat je plezier hebt in je werk!’

De missie van Nobleo Bouw & Infra is niet de verwachtingen waarmaken maar overtreffen, als je nu terug kijkt, heeft Nobleo Bouw & Infra deze verwachtingen voor jou overtroffen? Zo ja, waarom?

‘’Jazeker! Ik ben bij Nobleo gestart omdat ik het idee had dat het leuk was om eens iets anders te doen en iets nieuws te proberen. Ik had geen verwachtingen erbij, behalve dat er vrijheid zou zijn en ik bij verschillende opdrachtgevers op locatie zou werken, waardoor mijn leercurve stijl zou zijn. Dit heeft Nobleo in ieder geval waargemaakt. Maar dat er zoveel meer is bijgekomen heeft mijn verwachtingen overtroffen. We hebben Nobleo gezamenlijk tot een sterk bedrijf gevormd. Maar het belangrijkste is de goede band die we met collega’s hebben, hoe goed je jezelf binnen de organisatie kan ontplooiien en de passievolle activiteiten die we met het team doen. ’’ 

Nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit interview? Bekijk onze vacatures hier