Jan Roelof Leidekker – Nobleaan van het eerste uur

Door 23 februari 2018 februari 26th, 2019 Collega's aan het woord, Nobleanen

Ha Jan Roelof, leuk dat je even de tijd neemt voor een interview! Laten we gelijk beginnen met de eerste vraag. Vertel eens wat over jezelf, wie ben je, wat doe je, hoe lang werk je al bij Nobleo Bouw & Infra en met welk project ben je nu bezig

‘’Mijn naam is Jan Roelof, 36 jaar, ben Nobleaan van het eerste uur en werk sinds 1 juni 2012 bij Nobleo Bouw & Infra. Hiervoor werkte ik bij TMC, waar Jeroen en Marcel ook werkzaam waren. Toen zij Nobleo gingen oprichten kwamen we al snel in contact, dat klikte goed! Ik ben als senior wegontwerper gestart bij Nobleo, waarna ik doorgegroeid ben tot hoofdontwerper en sinds afgelopen jaar ben ik ontwerpleider. Hier ben ik in gerold door de rol van Mattijs Bekkers over te nemen gedurende het project A9 Gaasperdammerweg en dat beviel eigenlijk wel heel goed. De afgelopen tijd ben ik vooral bezig geweest met kleinere tenders en sinds maart ben ik gestart op mijn eerste grote project als ontwerpleider. Heel spannend, maar ik heb er veel plezier in! Ik houd me hier voornamelijk bezig met het aansturen van het ontwerpteam op het gebied van wegontwerp. 

‘’Ik woon samen met mijn vrouw en ons vrolijke zoontje van inmiddels acht maanden. In mijn vrije tijd vind ik het leuk om met lekker weer te fietsen, me te omringen door vrienden en familie, lekker te eten en te Netflixen met Scandinavische series. Ik ben een echt gezelligheidsdier.’’

Passie is een belangrijke kernwaarde voor Nobleo, waar ligt jouw passie in je werk en waar ligt jouw passie in je privé sferen?

‘’In mijn werk is mijn passie kennisdeling. Dit kenmerkt zich door de Cursus Wegontwerp. Samen met collega Nobleanen hebben we de cursus opgezet, welke momenteel vermarkt wordt. Vervolgens hebben we ook de cursus MX opgezet, waarin het ontwerp van wegen wordt gerealiseerd. Ook deze cursus zijn we in de markt aan het zetten. Afgelopen jaar heb ik een starter bij Nobleo begeleid. Het delen van kennis vind ik leuk om te doen en daar ligt ook echt mijn passie.’’ 

‘’Buiten werk is mijn gezin mijn passie. Ik ben een echt gezelligheidsdier en vind het fijn om bij ze te zijn. Samen lekker koken of uit eten gaan, genieten tijdens vakanties en vrije tijd. Een gezellige dag ervan maken staat bij mij voorop.’’

Wat vind jij vooruitstrevend aan Nobleo Bouw & Infra en hoe draag jij daar aan bij?

‘’We hebben binnen de organisatie heel veel kennis in huis. Dan is het zaak dit eerst intern te verspreiden. Toen we zagen dat die kennisdeling aansprak, durfden we de stap te zetten onze kennis ook extern in te zetten. We laten andere bedrijven als het ware in onze keuken kijken en dat is gedurfd. Hier wordt intern altijd al gezegd dat delen vermenigvuldigen is en daar ben ik het mee eens! Hoe ik daaraan bijdraag is door ontwikkeling van cursussen zoals Wegontwerp en MX.’’

De missie van Nobleo Bouw & Infra is niet de verwachtingen waarmaken maar overtreffen, als je nu terug kijkt, heeft Nobleo Bouw & Infra deze verwachtingen voor jou overtroffen? Zo ja, waarom?

‘’Absoluut! Ik ben binnen gekomen met een visie waar ik na vijf tot tien jaar zou willen staan, dat heb ik binnen vijf jaar weten te bereiken. Dat heeft te maken met de kansen die Nobleo biedt en dat ik deze heb aangepakt. Dus wat dat betreft zijn mijn verwachtingen zeker overtroffen! Bovendien is het mooi om te zien dat er heel veel gerealiseerd wordt buiten werktijd om, wat inhoudt dat er eigen tijd in gestoken wordt om Nobleo naar een hoger plan te tillen.”

Mooi om te horen Jan Roelof! Heb je zelf nog iets toe te voegen?

‘’Dat je merkt dat Nobleo klein begonnen is en steeds groter wordt. We merken dat we op naam gevraagd gaan worden in de markt en dat spreekt wel van kwaliteit. Dat is wel een van de verdiensten die we hebben gecreëerd binnen de kleine zeven jaar dat de organisatie bestaat. De grote namen in de markt vragen ons projecten te doen, en dat doet ons goed!’’ 

Nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit interview? Bekijk onze vacatures hier