Wouter Bets – Samenwerken met anderen

Door 20 maart 2018 februari 26th, 2019 Collega's aan het woord, Nobleanen

Hi Wouter, wat tof dat je even de tijd hebt voor een interview! Ben je er klaar voor? Vertel eens wat over jezelf: wie ben je, wat doe je, hoe lang werk je al bij Nobleo Bouw & Infra en met welk project ben je momenteel bezig?

‘’Ik ben Wouter Bets, 36 jaar en ik woon met mijn vrouw en zoontje van 1 jaar oud in Castricum. In mijn vrije tijd ben ik veel op en om het hockeyveld te vinden. Dat is even in het kort wie ik ben buiten het werk om.”

”In 2014 ben ik begonnen bij Nobleo Bouw & Infra. Bij mijn vorige werkgever had ik al samengewerkt met medewerkers die ook de overstap hebben gemaakt naar Nobleo. Zodoende werd ik op een gegeven moment gebeld door Mattijs om in gesprek te gaan met de heren (Jeroen & Marcel). Ik ging het gesprek heel open in, en werd al snel overtuigd dat het wel echt een heel leuk bedrijf is. Het type werk sprak me direct aan, doordat er werk geboden kon worden aan de aannemerskant. Bij mijn vorige werkgever was ik voornamelijk werkzaam aan de kant van de opdrachtgever, maar ik wilde dichter bij de uitvoering zitten. Dat kon Nobleo mij direct bieden, zo was het eerste project wat kleiner, aan de N241. Sinds 2015 ben ik werkzaam voor het  project IXAS, A9 Holendrecht – Diemen. In dit project heb ik al verschillende functies gehad en dat maakt het wel heel leuk. Door juist aan de uitvoerende kant te zitten is er een wereld voor me open gegaan. Dan kom je erachter dat er buiten niet altijd even nauwkeurig volgens tekening/ontwerp kan worden gewerkt. Ik haal dan energie uit het samen met anderen bedenken van oplossingen om het project tot een goed einde te brengen.’’ 

Dat is gelijk een haakje naar de volgende vraag. Passie is een belangrijke kernwaarde voor Nobleo, waar ligt jouw passie in je werk en waar ligt jouw passie in je privé sferen?

‘’Mijn passie zowel in het werk als in privé sferen is het samenwerken met anderen. Dat is in privé sferen de teamsport, het aanvoeren en coachen van teamleden en het samen behalen van doelen. Binnen de klus waar ik nu werk ben ik met een groot team iets neer aan het zetten. In iedere groep waar je komt, waar het ook is, is sprake van een nieuwe dynamiek. Ik ben zelf niet out-going maar het is wel onwijs gaaf om met anderen samen te werken en nieuwe dynamieken eigen te maken.”

”Ik ben van jongs af aan jeugdtrainer en coach geweest. De laatste jaren heb ik in het eerste elftal gespeeld en getraind. Door de kleine thuis laat de situatie het niet meer toe om te coachen, maar het kriebelt wel om weer anderen te coachen en te trainen. Ik heb daar ook nog even over getwijfeld om mijn professie van te maken. Na mijn middelbare school wist ik niet zo goed wat ik moest doen, toen heb ik kort Biologie gestudeerd. Na een tijdje werd dit naar mijn mening iets te veel plantjes bestuderen en heb ik de kans genomen om even stil te staan bij wat ik echt wilde doen. Toen heb ik wel een tijd getwijfeld om van mijn hobby, het coachen en trainen van anderen, mijn beroep te maken. Later kwam ik tot de conclusie dat het coachen en trainen in de hockey niet iets is wat je tot je 60e doet en ik er wellicht geen energie meer uit zou halen wanneer dit mijn beroep zou worden. Ik ben heel erg blij met de keuze die ik nu heb gemaakt en doe wat ik nu doe en ik kan het coachen en trainen van anderen toch nog op een manier toepassen in mijn werk.’’

Mooi om te horen, Wouter. Wat vind jij vooruitstrevend aan Nobleo Bouw & Infra en hoe draag jij daar aan bij?

‘’Vooruitstrevend aan Nobleo vind ik hoe zij bezig is met ontwikkelingen. Met kleine aansturingen gaat de groep zelf ontzettend aan de slag. Ik vind het heel gaaf om te zien dat in dit bedrijf zoveel mensen zijn die gemotiveerd en enthousiast zijn om, ook in eigen tijd, er iets moois van te maken en daar ook heel veel plezier uit halen. Als ik het met concullega’s over heb, is het heel bijzonder om te merken dat deze cultuur / community, niet vanzelfsprekend is en we iets moois hebben binnen Nobleo Bouw & Infra.”

”Dat is ook een reden waarom ik toen de overstap heb gemaakt naar Nobleo, omdat je geen nummertje bent. Ook al zie je elkaar soms maanden niet, het voelt als een grote familie en dat maakt het werken ook heel prettig.’’  

Dat is gelijk een mooi bruggetje naar de laatste vraag. De missie van Nobleo Bouw & Infra is niet de verwachtingen waarmaken maar overtreffen, als je nu terug kijkt, heeft Nobleo Bouw & Infra deze verwachtingen voor jou overtroffen? Zo ja, waarom?

‘’Ja, zeker! Dat heeft ermee te maken dat ik bij mijn vorige werkgever zeven jaar heb gezeten en ik de laatste twee jaar hier geen energie meer uit haalde. Ik ga nu iedere dag met veel plezier naar mijn werk. Het is natuurlijk altijd even afwachten of de verwachtingen die de heren gaven toen ze me binnen haalden ook echt waar konden maken. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat de verwachtingen zijn overtroffen!’’

Nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit interview? Bekijk onze vacatures hier