Skip to main content

4D Werkvoorbereiding dicht het gat tussen ontwerp en uitvoering

By 22 oktober 2020Nieuws

“Bij complexe projecten zoals de Blankenburgverbinding stuur je met 4D Werkvoorbereiding voortdurend bij en signaleer je tijd gerelateerde raakvlakken. Het werpt absoluut zijn vruchten af”, zegt afdelingsmanager Teun Smeijers van Nobleo in editie 5 van Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW) magazine. Teun vertelt over Nobleo’s aandeel in dit megaproject van bouwconsortium BAAK.

De Blankenburgverbinding verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg, via een autosnelweg die door een land- en een zinktunnel gaat. Nobleo is verantwoordelijk voor het GWW-ontwerp van de eindsituatie en van de hoofdfaseringen, en voor de bouwplaatsinrichting, bouwfasering en logistiek.

“4D Werkvoorbereiding is de overtreffende, onoverkomelijke trede van BIM voor uitvoering”, zegt Teun. “Technisch complexe projecten vereisen voortdurend afstemming. Een complete digitale aansluiting tussen het ontwerp en de beoogde uitvoering is haast een voorwaarde. Nobleo’s innovatieve 4D Werkvoorbereiding maakt dit mogelijk. Bij de Blankenburgverbinding bewijzen Nobleo en 4D Werkvoorbereiding zich dagelijks.”