4D Werkvoorbereiding Nobleo

4D Werkvoorbereiding

De infrastructurele projecten in Nederland worden steeds complexer en opdrachtgevers eisen meer integraliteit, inzicht en inzet op het gebied van milieu, optimale grondstromen en communicatie naar de omgeving.

Door de toename van de complexiteit in de infraprojecten is een volledige, digitale aansluiting tussen het ontwerp en de uitvoering onoverkomelijk aan het worden. In de huidige werkprocessen is sprake van een knip tussen ontwerp en werkvoorbereiding. Hierdoor landt ontwerpkennis niet bij werkvoorbereiding en uitvoeringskennis niet bij ontwerp. In de huidige werkwijze wordt dit gat niet gedicht. Dit komt door de benodigde focus op de reguliere zaken zoals de uitvoeringsplanning, inkoop, monitoring en administratie en het gebrek aan (3D) ontwerpkennis binnen de werkvoorbereiding. Door de inzet van onze specialisten wordt gezorgd voor een volledige 4D digitale aansluiting tussen het ontwerp en de uitvoering. Wij leveren ontwerpers met binnen en buiten kennis die in 3D het werk mee voorbereiden en dit in 4D virtueel kunnen bouwen. Dit doen wij door de koppeling te leggen met o.a. de projectplanning middels de toepassing van specifieke software hiervoor.

Middels deze ondersteuning worden de werkvoorbereiders, uitvoerders en maatvoerders voorzien kant en klare 3D uitvoeringsmodellen die in lijn zijn met het originele ontwerp en de gestelde eisen hieraan. Dit leidt tot identificatie en beheersing van uitvoeringsrisico’s, en daarmee een beperking van het aantal afwijkingen en restpunten die pas tijdens of na de uitvoering boven water komen. Dit resulteert in een significante besparing van faalkosten op projecten.

Het leveren van gefaseerde tussentijdse modellen, altijd up-to-date stripboekprenten kunnen genereren en koppelingen leggen tussen de 3D modellen en de projectplanning zijn enkele van de onmisbare zaken die onze specialisten in een handomdraai kunnen produceren. Hiermee wordt de sturing en bewaking op tijd, geld, kwaliteit, risico’s en veiligheid overzichtelijk gemaakt voor iedereen.

Wat kunnen onze specialisten je bieden:

 • 3D ondersteuning voor het leveren van de gewenste uitvoeringsmodellen, direct geschikt voor maatvoering en/of de machine/kraanmodellen.
 • Geautomatiseerd hoeveelheden genereren uit diverse (2D&3D) ontwerpmodellen.
 • 3D inrichting en uitwerking van werkterreinen en logistieke verbindingen.
 • 3D uitwerking van (tijdelijke) hulp- en keerconstructies
 • 3D grondwerkmodellering incl. grondbalans overzicht
 • 4D ondersteuning in het virtueel bouwen door koppelingen te kunnen leggen tussen:
  – 3D ontwerpmodellen
  – Projectplanning (en wijzigingen hierin)
  – Resource data (incl. bijhorende materiaal, materieel, personeel, kosten)
 • Live AR projectie van integrale modellen in de omgeving (m.b.v. HoloLens)
Neem contact op

Onmisbare dienstverlening bij de complexe infraprojecten in Nederland.

In één keer alles goed, veilig, kwalitatief en binnen budget buiten kunnen uitvoeren is het resultaat.

Met 4D virtueel bouwen wordt de communicatie naar de omgeving veel duidelijker en makkelijker over te brengen. Dit levert meer begrip op vanuit de stakeholders.