Skip to main content

Het verhaal van Junior Constructeur Guido

‘Door het persoonlijke contact, de korte lijntjes en de vele mogelijkheden werd mijn goede gevoel direct bevestigd.’

Guido Hogendoorn, 25 jaar, afgestudeerd in 2021 aan de TU Delft én een echte Nobleaan. Na zijn bachelor Civiele Techniek en de master Civil Engineering, met afstudeerrichting Structural Mechanics, is hij direct gestart bij Nobleo Bouw & Infra als Junior Constructeur. Nieuwsgiering naar Guido zijn ervaringen bij Nobleo? Lees snel verder!

Guido vertelt zijn verhaal: ‘Via de website van U-Base, de studievereniging, zag ik Nobleo Bouw & Infra voorbij komen en ik werd meteen enthousiast van de mogelijkheden die ze bieden. Op zondagavond heb ik het contactformulier ingevuld en op maandag werd ik direct gebeld door een van de directeuren, Matthijs Somhorst. Door het persoonlijke contact, de korte lijntjes en de vele mogelijkheden werd mijn goede gevoel direct bevestigd. Na een kennismaking op het kantoor in Vianen mocht ik in goed overleg per 1 oktober starten als Junior Constructeur!

10 jarig jubileum in Griekenland
Maar eigenlijk begon mijn tijd als Nobleaan al in september, want voordat ik gestart was mocht ik al mee met het 10-jarig jubileum en nog wel naar Griekenland. Ik kende helemaal niemand voorafgaand aan deze reis, maar ik ben heel open en welkom ontvangen. Ik heb in een paar dagen al mijn (bijna 70) collega’s leren kennen, er heerste een hele gezellige en relaxte sfeer, waardoor mijn echte start op 1 oktober zoveel makkelijker was! (Ben je benieuw hoe het was in Griekenland? Check hier de aftermovie).

Project OV Terminal Amsterdam Zuid
Al snel mocht ik aan de slag op het project OV Terminal Amsterdam Zuid, onder leiding van ervaren collega Tim Janssen. Hij nam me mee onder zijn hoede en ik kreeg veel begeleiding. Het project OV Terminal Amsterdam Zuid betreft de verbouwing en de uitbereiding van het station. Er wordt ruimte gemaakt om nieuwe sporen aan te leggen en de A10 ondergronds te brengen.

Op dit moment werk ik nog steeds op dit project, zowel in de keet naast het project als op ons kantoor in Vianen. In de keet zit een groot team met verschillende specialisaties, van ontwerp tot werkvoorbereiding, waardoor de lijntjes kort zijn, je direct al je vragen kan stellen en ik dus ook al mijn geleerde kennis meteen in de praktijk kan brengen.

Echt integraal samenwerken
Ik ben op dit moment als junior constructeur onderdeel van het team Brittenpassage, de nieuwe passage van het station. Dit team bestaat uit 18 mensen van o.a. Nobleo Bouw & Infra, Mobilis, Boskalis en van Gelder. Binnen dit team werken we met 7 Nobleanen, het is zo waardevol om met je eigen collega’s te werken in een groter team. Binnen Nobleo ligt de focus op integraal werken, samenwerken met een deskundig team en plezier in je werk. Daarnaast leer ik veel van mijn ervaren collega’s en heb ik inmiddels mijn eigen constructeursrol opgepakt en ben ik met een eigen dek begonnen.

Medewerker staat voorop
Ik werk nu ruim 1,5 jaar bij Nobleo Bouw & Infra en zit hier echt op mijn plek. De cultuur is hier erg goed, de medewerker staat altijd voorop en je krijgt goede begeleiding van ervaren collega’s. Daarnaast wordt er ook veel aandacht gegeven aan je persoonlijke ontwikkeling, door middel van regelmatige coaching met een externe coach, communicatietrainingen en zijn er opleidingsmogelijkheden. Wist je dat je als starter ook een rally auto van de zaak krijgt? Ook gaan we ieder jaar op skitrip met het hele team, zijn er regelmatig feestjes en zo kan ik nog wel even doorgaan.. Een top bedrijf met zeer kundige collega’s op de meest complexe en uitdagende projecten door het hele land!’

Nieuwsgierig geworden naar aanleiding van dit interview of wil je graag solliciteren? Check hier onze vacatures of neem direct contact op om kennis te maken!

Neem contact op