Afgelopen half jaar heb ik (Mattia Bongers) af mogen studeren samen met Lucas Verhofstad. Wij volgen de opleiding Civiele Techniek aan de HAN, maar zijn beiden geïntereseerd in verschillende richtingen binnen de studie. Ik wil me graag verdiepen in constructie, terwijl Lucas meer interesse voor mobiliteit/infra heeft. Nobleo Bouw & Infra heeft ons kunnen helpen met de zoektocht naar een afstudeeropdracht waarin beide expertises naar voren komen. Het onderzoek ging over de vervanging van de bovenbouw van bruggen dmv IFD-bouw (Industrieel, Flexibel & Demontabel). Daarnaast onderzochten we in hoeverre deze nieuwe IFD-bovenbouw geschikt zou zijn voor de toekomstige mobiliteit. Binnen het onderzoek richtten we ons op een casestudie. Uit deze casestudie hebben we uiteindelijk kunnen concluderen dat IFD-bouw geschikt zou kunnen zijn om de bovenbouw van bruggen te vervangen. Daarnaast werden in de verre toekomst veel onzekerheden qua mobiliteit verwacht, waardoor een IFD-bovenbouw van meerwaarde zou kunnen zijn. We hebben het onderzoek uiteindelijk mogen afronden met een 8. Het afstuderen was in het begin vaak lastig doordat Lucas en ik verschillende richtingen hebben. Dit zorgde ervoor dat we tot de laatste week nog zoekende waren hoe we de twee richtingen goed aan elkaar konden ‘knopen’. We zijn heel trots dat dit uiteindelijk gelukt is en dat het eindresultaat op niveau is.

Na de zomer ga ik werken in Duiven bij een ingenieursbureau dar zich richt op staal. Hier wil ik er na een jaar achter komen of ik eventueel nog verder wil studeren, of dat ik in Duiven op de goede plek zit. Ik kijk uit naar het bedrijfsleven en hoop snel ervaring op te doen op het gebied van constucties. Lucas gaat de master Mobiliteit en Transport volgen aan de TU Delft.

Mattia en Luca Nobleo