Skip to main content

“Neem de kansen die je krijgt en vertrouw op jezelf”

By 11 maart 2021februari 8th, 2022Collega's aan het woord, Nobleanen

Maarten van Iwaarden, ontwerpcoördinator

“Neem de kansen die je krijgt en vertrouw op jezelf”

 

Vraag Maarten van Iwaarden naar de belangrijkste lessen die hij leerde bij Nobleo, en hij zal zeggen: neem de kansen die je krijgt en vertrouw op jezelf. De 37-jarige Nobleaan, voorheen werkzaam als wegontwerper en later als ontwerpcoördinator op de Blankenburgverbinding, werkt nu aan een tender. Hier is hij verantwoordelijk voor het grond- en wegengedeelte. “Ik zorg ervoor dat wij met Nobleo zo ‘smart’ mogelijk aansluiten bij de eisen van de opdrachtgever, zodat we straks een zo efficiënt mogelijk en winnend ontwerp hebben.”

De tender winnen is natuurlijk Maartens missie. “Voorwaarde hiervoor is specialistische kennis én effectief samenwerken”, zegt hij. “Als Nobleo proberen we te scoren op punten waar de opdrachtgever belang aan hecht. Veel ligt vast in het eisenprogramma, maar er is ook bewegingsvrijheid. Hier ligt onze kracht. Goed overleggen en integraal samenwerken zit in onze natuur. Hierdoor kunnen wij ons goed inleven in de opdrachtgever en komen we met innovatieve oplossingen. Als ontwerpleider zorg je ervoor dat de lijntjes in het bouw- en ontwerpproces altijd verbonden zijn. Ik schakel met de specialisten die we nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van wegen, asfalt, waterhuishoudkunde, ecologie en duurzaamheid. Zo komen we tot een bouwbaar ontwerp dat slim in elkaar zit, en ook nog eens de beste prijsstelling kent.”

Een nieuwe passie: zoon Jelle

Aan passies en interesses geen gebrek bij Maarten. “Ik voetbal al vele jaren met plezier, maar vanwege corona en wat lichamelijke klachten ben ik me wat meer gaan verdiepen in tennis. Een nieuwe passie die in ontwikkeling is!” Citytrips zitten er door corona ook voorlopig niet in. Deze interesse in grote steden wordt wel weer opgepakt als de tijd rijp is. Vervelen hoeft Maarten zich gelukkig niet. Integendeel zelfs. Sinds een jaar is er namelijk een nieuwe passie verschenen in het leven van Maarten en zijn verloofde Yvette: zoon Jelle. Die snoept heel wat tijd op van zijn ouders, iets wat Maarten met plezier laat gebeuren.

Hoge kwaliteit output

Het bijzondere jaar 2020 bracht heel wat verandering teweeg binnen de bouw en infra. Dat gold ook voor het werk van Maarten. Ondanks het thuiswerken, Maarten woont in Prinsenbeek, veranderde een ding niet: het familiegevoel bij Nobleo. “Veel gesprekken en afspraken zijn online. Het live contact met de collega’s ontbreekt, maar we blijven elkaar vinden met vraag en antwoord. Dat geldt ook bij vragen die niet direct te maken hebben met projecten en die meer over het vak zelf gaan. Al met al blijft de kwaliteit van de output hoog. Bij de tender waar ik nu aan werk draait het vooral om efficiënt, doelgericht en snel werken. Ik moet op mijn collega’s kunnen vertrouwen. Ook online gaat dat prima.”

Een huwelijk en een zeiltrip

Maarten hoopt op veel moois in 2021. Hij en Yvette kijken uit naar hun huwelijk dat, na een jaar uitstel vanwege corona, komende augustus zal plaatsvinden. Ze kijken ook uit naar nieuwe, inspirerende citytrips langs onontdekte steden, die ze hopelijk snel weer zullen mogen ondernemen – mét Jelle natuurlijk. Dan zit er bij Nobleo nog veel in het vat, weet Maarten. “Voor mij kon de Nobleo-skitrip in 2020 vanwege de geboorte van Jelle helaas niet doorgaan. Dat was jammer. Maar de viering van het aanstaande tienjarig jubileum van Nobleo maakt veel goed, als we komend jaar met alle Nobleanen een zeiltrip maken langs de Griekse eilanden. Ontspannen én opladen tegelijk, hoe mooi is dat. Dan ben ik zeker van de partij!

Nieuwsgierig geworden naar het werken bij Nobleo Bouw & Infra, naar aanleiding van dit interview? Bekijk onze vacatures hier