Skip to main content

“Nobleanen zijn slimme jongens. Die willen vooruit”

Geert Drijfhout, hoofdontwerper

“Nobleanen zijn slimme jongens. Die willen vooruit”

 

Hoofdontwerper Geert Drijfhout prijst zich een gelukkig mens. Geert werkt al zes jaar bij Nobleo, sinds een jaar op een van Nobleo’s bijzondere projecten: Stadsdijken Zwolle. Hier wordt een deel van de oude stadsdijken binnen de gemeentegrenzen vervangen door zevenenhalve kilometer nieuw. Dan is er privé nog dat mooie huis in Wijster, met dat fijne gezin erin. Geert hoor je niet klagen.

Voorheen zat Geert op een wegenbouwproject in Groningen, waar hij wegen ontwierp. ‘Alles zwart maken’, zoals Geert met enig gevoel voor stijl wegenbouw aanduidt, vindt hij prachtig werk. Maar dan vooral om de wijze waarop mensen tijdens dat proces samenwerken. Daar vind je Geerts passie: manieren zoeken om die samenwerking nog beter en sneller te laten verlopen. Bijvoorbeeld door software beter op elkaar te laten aansluiten. Dat maakt het werk beter overdraagbaar en het verkort de benodigde tijd voor levering.

Sneller beslissen

“Het zijn mooie constructies, wegen”, vindt Geert. “Vooral omdat voor elke uitdaging een technische oplossing te vinden is. Bij dit project ligt dat anders. Dijken zijn van oudsher gebaseerd op perceelgrenzen, op historische eigendommen en verkregen rechten. Wat uiteindelijk telt is of het in termen van kosten de stakeholders allemaal waard is. Alle betrokkenen zitten samen om de tafel: de specialist ruimtelijke ordening, de technisch specialist, de groenspecialist, de recreatiespecialist en ga zo maar door. Beslissingen worden snel genomen en er komt meer gunning bij kijken. Hoe anders gaat het bij veel andere projecten, waar complexe geïntegreerde contracten, de zogenaamde UAV-gc contracten, ervoor zorgen dat partijen meer tegenover elkaar komen te zitten.”

Kastjes en klimrekken

Geert werkt het overgrote deel van de week thuis. Dat bevalt hem vooralsnog prima. Maar is thuis eenmaal de werkcomputer uit, dan telt het privéleven. Naast zijn werk geeft hij als verdediger voor zijn voetbalteam van VV Wijster als rechtsback – of linksback, Geert is tweebenig, moet je weten – tijdens zondagse wedstrijden geen krimp. Handig is hij óók. In het huis van de Drijfhouts vind je, als je goed kijkt, kastjes, stoelen en tafeltjes van Geerts hand – vrouw Amber is er blij mee – en in de tuin zijn zoontjes Alex en Lucas bij goed weer in het door hem zelf gemaakte tuinklimhuis te vinden. “Ik ben het type dat de lat hoog legt. Ik ga voor het beste en ben veeleisend. Dat geldt bij klimrekken en kastjes, maar ook richting collega’s. Projecten op het werk lopen vaak goed, maar kunnen altijd beter, efficiënter. Samen die extra stap zetten, daar ga ik voor. Het is prachtig als dat lukt.”

Daadkracht

Met het zetten van die extra stap bevindt Geert zich in goed gezelschap. Na zes jaar Nobleo valt het hem nog steeds op: de energie en daadkracht bij mede-Nobleanen. “Bij Nobleo trekken we slimme jongens aan, echt. Die willen graag harder lopen, die extra stap zetten en zich meer dan gemiddeld inspannen. Stel je online een vraag over dit of dat, dan krijg je direct een antwoord. Motiverend is dat. En heb je ergens hulp mee nodig, dan biedt iemand zich direct aan, altijd onbaatzuchtig. Dat is heel bijzonder. Op andere projecten, waar ik ook samenwerk met collega’s van andere bedrijven, maak ik dat lang niet altijd mee. Die drive, dat is echt een sterkte van Nobleanen.”

Nieuwsgierig geworden naar het werken bij Nobleo Bouw & Infra, naar aanleiding van dit interview? Bekijk onze vacatures hier