Skip to main content

Nobleo Bouw & Infra in actie!

By 16 januari 2024april 25th, 2024Nieuws

Vorige week zondag werden we om 14.00 uur met spoed gebeld. De vraag was of we kunnen ondersteunen in de varianten uitwerking voor een tijdelijke brug in Maastricht. Op diezelfde zondagmiddag zaten we met twee collega’s op kantoor te schetsen!

In Maastricht is vorige week een woonboot losgeslagen en afgedreven tegen een brug. De brug is zwaar beschadigd. Er is zelfs sprake van instortingsgevaar. In opdracht van Oceaa Projects zijn collega’s Matthijs Streng en Ardi Hasjim direct in actie gekomen om drie varianten uit te werken voor een tijdelijke verbinding. Ardi heeft het civiel ontwerp verzorgd en Matthijs het 3D GWW model voor de logistiek en de bouwbaarheid.

We hebben in, in samenwerking met Oceaa Projects, drie varianten uitgewerkt. Een brug op buispalen, een brug op damwanden en een dam met duikers. Daarnaast is er in deze varianten ook direct gekeken naar een logistieke route vanwege de smalle toegangsweg. Tevens hebben een risico analyse, calculatie en planning gemaakt.

Vanwege de spoed is het voorstel de dag erna, op maandag om 13.00 uur ingediend door Idverde bij Rijkswaterstaat. En met goed nieuws, RWS heeft opdracht gegeven voor het uitwerken en realiseren van de tijdelijke brug.

Het is uniek dat er in zo’n korte tijd met meerdere partijen zo goed wordt samengewerkt en zo snel meerdere variantenontwerpen worden opgesteld! Complimenten voor onze collega’s en de fijne samenwerking met Oceaa Projects en Idverde!