Skip to main content

“Presteren tijdens een wedstrijd is niet heel anders dan op het werk”

Ardi Hasjim, constructief ontwerper

“Presteren tijdens een wedstrijd is niet heel anders dan op het werk”

 

Trek met grove pennenstreken een driehoek tussen Haarlem, Amsterdam en Amstelveen en zie: voor een fijn bestaan en mooie vakinhoudelijke uitdagingen is een splintertje wereld meer dan voldoende. Constructief ontwerper Ardi Hasjim vertelt er met passie over.

“Interesse in techniek heb ik altijd gehad. Na het mbo Werktuigbouwkunde volgde de Hogeschool van Amsterdam, Civiele Techniek. Na mijn afstuderen wilde ik de civiele sector leren kennen. In het begin was ik werkzaam in de uitvoering als werkvoorbereider en uitvoerder om vervolgens als tekenaar bij een ingenieursbureau aan de slag te gaan. Aanvankelijk begon ik hier als 2D-staaltekenaar, en in de jaren die volgden groeide ik door tot 2D en 3D-staaltekenaar en -betontekenaar. Toen raakte ik met mensen van Nobleo in gesprek. Een eerste stap naar Nobleo was gezet.

Gezamenlijke ambitie
Als geboren Amsterdammer ligt mijn hart natuurlijk bij mijn oude stad. Vooral bij Nieuw-West, het stadsdeel waar mijn ouders en vrienden wonen en waar ik als doelman bij het veteranenelftal van mijn geliefde SDW – Sterk Door Wilskracht – het doel schoonhoud. Als doelman van mijn voetbalteam zie ik raakvlakken met het team op mijn werk. Samen hebben we een richting – in de voetballerij zelfs heel letterlijk – waar we heen willen. Richting draagt ook op het werk bij aan onze gezamenlijke ambitie. Die versterken we met ieders kwaliteiten. Daarbij past harmonie; luisteren naar elkaar en leren van elkaar. We zijn ons er misschien niet elke dag van bewust, maar we weten wel dat we zo het verst komen. 

Haarlemse muggen
Ik woon met mijn gezin in Haarlem. Om te wonen is Haarlem een goed alternatief voor het dure Amsterdam. In de regel is de reisafstand tussen Haarlem en Amsterdam met de auto goed te doen, hoewel ik nu net als veel anderen ook vanuit huis werk. Haarlem biedt mij en mijn gezin een heerlijke woonplek. Mijn vrouw Elli voelt zich er prima thuis. Mijn dochters Alisha en Ammara ook. Het zijn geboren Haarlemmers en daarmee rasechte ‘muggen’, de geuzennaam voor ‘echte’ Haarlemmers. 

Dagelijks werk
Eind 2017 kwam ik aan boord bij Nobleo. Als Nobleaan werkte ik tot voor kort als constructief ontwerper aan het project Zuidasdok voor het consortium Zuidplus. Wij werkten hier aan de infrastructuur met in het bijzonder het Schinkelcomplex. Het project is nu in een fase gekomen waarin het in de komende jaren opnieuw aanbesteed gaat worden. Zelf ben ik nu net gestart op het project de Uithoornlijn. Dit project houdt de doortrekking in van een tramlijn van Amstelveen naar Uithoorn.

Brede blik op civiele techniek
AutoCAD, Revit, welk programma dan ook; technisch tekenen is een mooi vak. Als constructief ontwerper helemaal, omdat je dan een stap verder gaat. Je zit meer aan de proceskant. Je denkt vakoverstijgend, zodat alle bouwstenen uiteindelijk een feilloos werkend geheel vormen. Dat betekent voortdurend overleggen en afstemmen met collega’s van andere vakgebieden, checken of je nog op het goede spoor zit en ervoor zorgen dat je op dezelfde golflengte zit, en blijft zitten. Nobleo doet er alles aan om het vakmanschap van hoog niveau te houden, bijvoorbeeld met de terugkomdagen, en schept hiervoor de beste voorwaarden. Zo dragen Nobleanen waardevol bij aan een project, waar ze ook zitten. Heb je hart voor civiele techniek en ga je voor die bredere blik op het hele werkveld, dan gaat er als constructief ontwerper een wereld voor je open.”

Nieuwsgierig geworden naar het werken bij Nobleo Bouw & Infra, naar aanleiding van dit interview? Bekijk onze vacatures hier