Skip to main content

Tender Hempontplein gewonnen

By 9 september 2022november 24th, 2022Nieuws

Voor de tender Hempontplein heeft Nobleo Bouw & Infra samen met Boskalis Nederland invulling gegeven aan het integrale ontwerp en de verkeersfasering. Het Hempontplein ligt in het Amsterdamse havengebied nabij de Hempont. Het voorrangskruispunt moet worden omgebouwd naar een turborotonde met daaronder een fietstunnel. Deze aanpassingen borgen in de toekomst de bereikbaarheid, leefbaarheid en verkeersveiligheid in het Amsterdamse havengebied. We zijn trots dat we deze tender hebben gewonnen!

Integraal ontwerp

Samen met Boskalis Nederland, Van der Linden Beton bv en Geo-QREW hebben we in enkele weken het referentieontwerp uitgewerkt tot een maatvast VO+ en een betrouwbaar en compleet plan opgezet. Er is een integraal ontwerp opgesteld met een optimale hoogteligging van de turborotonde en fietstunnel.

De winnende aanbieding

Zo hebben we onder andere kunnen besparen in het materiaalgebruik, een betrouwbare fasering en planning kunnen opstellen en last but not least, de verkeersveiligheid in het ontwerp geborgd. Dit heeft geleid tot de winnende aanbieding!

Wij kijken uit om samen met onze partners en Port of Amsterdam dit mooie project te realiseren. We hebben tevens enkele sprekende 3D visualisaties gemaakt tijdens de tender. Zie hieronder de resultaten!