Skip to main content

”Voor groei is tijd en aandacht nodig. Dat is de natuur”

By 26 augustus 2020september 3rd, 2020Collega's aan het woord, Nobleanen

Gator Dirks, wegontwerper

“Voor groei is tijd en aandacht nodig. Dat is de natuur”

 

Vier jaar geleden begon Gator Dirks bij Nobleo. De Weertenaar heeft het er bijzonder naar zijn zin. Volgens de 37-jarige wegontwerper heeft dat met méér te maken dan alleen zijn mooie vak. “Daarvoor heb ik passie. Maar bijzonder vind ik dat Nobleo mij de kans geeft om te groeien. Ze luisteren naar wat ik graag wil. Juist dat telt voor mij zwaar mee.”

“Op het moment werk ik als 3D-wegontwerper aan de Blankenburgtunnel bij Rotterdam. Met een team van Nobleanen horen we bij bouwconsortium BAAK. De tunnel verbindt over een tijdje de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg. De bereikbaarheid van de Rotterdamse haven en de Randstad wordt hierdoor beter. ‘t Is een machtig project waar ik veel voldoening uit haal. Voorheen deed ik ook BIM-gerelateerd werk. Je zorgt er dan vóóraf voor dat faalkosten tijdens de uitvoering worden beperkt. Ook dat is mooi werk. Je maakt echt het verschil.

Productief werken vanuit huis

Net als mijn collega-Nobleanen werk ik sinds corona thuis, vanuit ons huis in Weert. Dat bevalt prima; ik ben thuis net zo productief als op mijn werk. Het is ook heus niet nodig om altijd fysiek bij een project aanwezig te zijn. Via Teams hebben we regelmatig overleg. Dat zijn leerzame momenten. Het contact is niet live, maar de output is vaak net zo goed. Wel zijn er nu andere afleidingen dan op kantoor. Onze dochter Amelie bijvoorbeeld eist soms wat aandacht op. En in augustus is ons zoontje Philippe geboren. Over passies gesproken!

Een opgaande spiraal

Met mijn baan bij Nobleo zit de week vol, zelfs nu ik niet elke dag op en neer hoef. Voor hardlopen en crossfit is zelfs niet altijd meer tijd. Bij hardlopen gaat het om de eindstreep, die tien kilometer of halve marathon, en om een steeds betere eindtijd. Daarvoor moet je moeite doen, is uithoudingsvermogen nodig. Dat geldt misschien nog meer bij crossfit. Met kettlebells en halters werk je dan in een groep aan je conditie en kracht. Dat is zwaar. Je komt er dan al snel achter dat er veel te leren valt – vooral in technisch opzicht – en dat je, door het samen te doen, bijdraagt aan je leerproces. Het gaat erom beter te worden, fysiek en technisch, zodat je meer gewicht vloeiender kunt tillen. Ik vergelijk dat met mijn werk aan de Blankenburgtunnel. Door te investeren, te leren, word ik beter in mijn werk, en kan ik steeds grotere uitdagingen en verantwoordelijkheden aan. Hoe complexer het model, hoe uitdagender het wordt; een opgaande spiraal waar ik me bij Nobleo prettig bij voel. Hoe fijn is dat niet voor mij, en voor Nobleo!

Werknemers op de eerste plaats

Ik heb in het verleden ervaring opgedaan bij andere werkgevers. Het grote verschil is dat bij Nobleo werknemers op de eerste plaats komen. Nobleo voelt heel goed aan hoe ze medewerkers moeten begeleiden. Ze gunnen je de tijd om te groeien. Daarvoor is tijd en aandacht nodig, zoals ook in de natuur. Dat gaf mij bij mijn sollicitatie al een goed gevoel. Iedereen is in principe gelijk, en voor ieder valt er iets te leren. Het heeft daarom geen enkele zin om jezelf boven een ander te stellen. Mogen werken in de bouw en infra is al mooi. Als je daarbij ook nog eens gegund wordt dat je mag leren en groeien in je werk, dan vind ik dat een prachtig startpunt.”

Nieuwsgierig geworden naar het werken bij Nobleo Bouw & Infra, naar aanleiding van dit interview? Bekijk onze vacatures hier