R4WO Gent

Voor het project R4WO in België worden de R4 West en Oost omgebouwd tot primaire wegen in Evergem, Gent en Wachtebeke. Ze pakken de weg- én de fietsinfrastructuur aan tussen de Brugsevaart (N9) in Wondelgem en de E34, en tussen het kruispunt aan ‘Euro-Silo’ en de E34. Die ombouw is een investering van de Vlaamse overheid in een vlottere en veiligere R4.

Opdrachtgever
Tractebel Engie

Het project
Met het project R4WO verminderen we het aantal knooppunten waar het verkeer de R4 kan op- en afrijden. Gelijkvloerse kruisingen worden omgebouwd naar ongelijkvloerse kruisingen. Door op- en afritten te schrappen, wordt zwaar verkeer uit de woonkernen geweerd en kan het verkeer beter worden gestuurd. Bruggen, tunnels en onderdoorgangen over en onder de R4 garanderen een goede en veilige verbinding tussen de woonkernen. 

Dit heeft Nobleo gedaan
Nobleo Bouw & Infra verzorgt de invulling van het infra ontwerp. Met verschillende infra ontwerpteams, met o.a. disciplineleiders, modelleurs en tekenaars van Nobleo verzorgen we zowel het geometrisch eindontwerp als de tijdelijke faseringen. 

Daarnaast geven we advies op het gebied van systems engineering, ontwerpmanagement en verkeersveiligheid.  

Projectfase

  • Vergunningsfase (afgerond) 
  • Definitief ontwerp (lopend) 
  • Uitvoeringsontwerp  (toekomstig na afronden DO) 

Periode
Oktober 2020 t/m (naar verwachting) juni 2024

Neem contact op

Met verschillende infra ontwerpteams, met o.a. disciplineleiders, modelleurs en tekenaars van Nobleo Bouw & Infra verzorgen we zowel het geometrisch eindontwerp als de tijdelijke faseringen.

Nobleo Bouw & Infra geeft daarnaast advies op het gebied van systems engineering, ontwerpmanagement en verkeersveiligheid. 

Nobleo portret Maarten van Iwaarden
Diensten Nobleo

Een uitdagend project met een integraal projectteam!

Maarten van Iwaarden – Teamcoördinator